>Sectionhouse / The Cloud Collective

>

یه اینستالیشن ماندگار در فضای شهری با هزینه ی نه چندان!
قبل از دیدن این، با شعیب کلی در مورد یه چنین کارهایی ملهم از معماری سنتی ایرانی در تهران حرف زدیم چند باری! البته در مورد بچه ها!
می دونین، الان بچه ها تو پارک ها از سروکول وسایل بازی بدساخت پلاستیکی کارتونی بالا و پائین می رن! بعد ما انتظار داریم وقتی بزرگ شدن سلیقه ی هنری‌شون بپسنده گذشته ی این ملک رو!؟
در صورتی که اگه فضاسازی هایی باشه که نوآورانه فضای معماری سنتی این ملک رو برای بچه های کوچیک  تو دل فضاهای بازی‌شون بازسازی کنه، وضعیت در آینده فرق خواهد کرد….

هرچند شاید هدف طراحان این طرح اساسا بچه ها هم نبوده باشن!!! 🙂


© Pieter De Ruijter / The Cloud Collective
Sectionhouse is a public outdoor concrete sculpture, a fragment of a house that displays the ways in which daily life is enacted within architecture.  The project is located in the small Dutch rural town of Oisterwijk and was designed by The Cloud Collective, a collaboration of young designers, architects, urban designers, artists and theorists, spread out all over Europe, working for different offices, schools and governments.
More on this project after the break.

© Pieter De Ruijter / The Cloud Collective
Sectionhouse is a suggestion of architecture, to be temporarily inhabited and observed through it’s openings, carved away from the form in a combination of niches and reliefs.  These spaces are fictional recreations of the functions of a house.  They are transformed by their incompleteness and partial occupiability by passersby.  The spaces are fictional construct of the designs of The Cloud Collective and are an extension of the expectations of life, from its suggested rooms, its incomplete fireplace, and its shelves.

© Pieter De Ruijter / The Cloud Collective
Sectionhouse is one of seven such public sculptures.  Not only is it incomplete in its own state, but it is also an extension of a larger idea of collaboration between other groups within The Cloud Collective.  The fabrication of the sculpture molds were also developed by different people on different days, infusing an additional level of various forces relying upon one another for a semblance of completion.
Design & Construction: The Cloud Collective
Location: Oisterwijk, The Netherlands
Project:  Sectiehuis
Client:  Municipality of Oisterwijk
Year:  2009-2010
Building costs:  € 3000,-
Surface area:  tussen 5 en 20 m2
Photos: Pieter De Ruijter / The Cloud Collective
Sectionhouse / The Cloud Collective © Pieter De Ruijter / The Cloud Collective Sectionhouse / The Cloud Collective © Pieter De Ruijter / The Cloud Collective Sectionhouse / The Cloud Collective © Pieter De Ruijter / The Cloud Collective Sectionhouse / The Cloud Collective © Pieter De Ruijter / The Cloud Collective Sectionhouse / The Cloud Collective © Pieter De Ruijter / The Cloud Collective Sectionhouse / The Cloud Collective © Pieter De Ruijter / The Cloud Collective Sectionhouse / The Cloud Collective © Pieter De Ruijter / The Cloud Collective Sectionhouse / The Cloud Collective © Pieter De Ruijter / The Cloud Collective Sectionhouse / The Cloud Collective diagram 01
Advertisements
This entry was posted in اینستالیشن. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s