>Municipal Pools of Povoação / Barbosa & Guimarães

>

استقرارش تو طبیعت با وجود تضادش جالبه….

© João Ferrand
Architects: Barbosa & Guimarães / José António Barbosa & Pedro Lopes Guimarães
Location: Povoação, São Miguel, Açores,
Collaboration: Miguel Pimenta, Paula Fonseca, José Marques, Henrique Dias, Marta Horta, Luís Monteiro, Amandine Evrard
Structural Engineering: Época / António Martins
Hydraulic Engineering: dhv / Dias da Costa
Electrical Engineering: rga / Paulo Oliveira
Mechanical Engineering: rga / Pedro Albuquerque
Contractor: Irmãos Cavaco
Project Direction: Tolda Abreu, João Ribeiro
Project Year: 2007-2008
Photographs: João Ferrand

location plan
The village of Povoação is located on the Archipelago of the Azores, on the southern edge of the island of S. Miguel.
Protected from the sea by a slope, the building is going to occupy a plot comprised of a flat, rectangular platform already prepared and used by the Municipal Council for other outdoor sports activities. This platform was achieved by «sacrificing» the slope, imposing a cut that distorts its natural volume.

© João Ferrand
The project takes advantage of the existing cut to construct the building along its length, seeking a «fusion» between the new construction and the surrounding landscape.
Its volume is fragmented and «runs», forming masses of black basalt, which correspond to the various functional groups of the programme.

section 02
The coverings are «contaminated» by the green of the surrounding fields, punctuated by skylights, which ensure natural lighting of the interior spaces.
A square of basalt gives physical support to the building, defining courses and accesses around an Araucaria, whose verticality and symbolic load announce and upgrade this new public space.

ground floor plan

© João Ferrand
Inside, the programme is organised from the competition and training tanks, maintaining basalt as the dominant element in the entire composition.
On the upper floor, an outdoor esplanade supporting the bar looks out to sea.
  1. Municipal Pools of Povoação - Barbosa & Guimarães © João Ferrand Municipal Pools of Povoação - Barbosa & Guimarães © João Ferrand Municipal Pools of Povoação - Barbosa & Guimarães © João Ferrand Municipal Pools of Povoação - Barbosa & Guimarães © João Ferrand Municipal Pools of Povoação - Barbosa & Guimarães © João Ferrand Municipal Pools of Povoação - Barbosa & Guimarães © João Ferrand Municipal Pools of Povoação - Barbosa & Guimarães © João Ferrand location plan location plan site plan site plan ground floor plan ground floor plan changing room plan changing room plan north elevation north elevation section 01 section 01 section 02 section 02 section 03 section 03 details 01 details 01 details 02 details 02
Advertisements
This entry was posted in معماری. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s