>The Meera House

>

چه بام سبز خوبی طراحی کرده!

Guz Architects have sent us the Meera House they have designed in Singapore.

.
Description from the architects:
This house is located on a new housing estate on the island of Sentosa adjacent to Singapore.  The plots are not large and neighbouring buildings are built close to the sides of each house.

Thus our strategy was to build a solid wall to each side neighbor to provide privacy where possible,  while creating a central light and stair well which would funnel the sea breeze through the centre of the building.  The front and rear of the building meanwhile, terrace back allowing each storey to have visual or actual access to greenery.
The intention was to try to allow each roof garden provided a base for the storey above allowing the layered effect to make each storey feel like it was a single storey dwelling sitting in a garden…..as much as we could do in the close confines of sentosa island and with such a large building!!

mh_090211_01 mh_090211_02 mh_090211_03 mh_090211_04 mh_090211_05 mh_090211_06 mh_090211_07 mh_090211_08 mh_090211_09 mh_090211_10 mh_090211_11

Visit the Guz Architects website – here.
Photographer: Patrick Bingham Hall
Advertisements
This entry was posted in معماری. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s