>Arkansas House / Marlon Blackwell Architect

>

دوتا چیز رو در این کار دیدنی دیدم که تو بلاگ آوردم:
1. آمیخته‌گی زیاد کار با طبیعت و بالطبع ساخت کم‌اثر کار که چندان محیط پیرامون‌ش رو تخریب نکرده! این خیلی ارزش‌مند و قابل توجهه….
2. پلان‌بندی کار، که به صورت مدولار و خیلی حساب شده انجام شده…
البته من به شخصه از طراحی منظرش هم (اون قدری که حتی عامدانه دست برده در طبیعت) بدم نیومد!!! 🙂



© Tim Hursley

The challenge for the Arkansas House was to reassemble a fire-damaged home and introduce possibilities for re-thinking the house’s spatial character by adding new elements. The design had to be completed in three weeks and the details were resolved after construction began – one fragment at a time. The architects were allowed to work only in the fire-damaged zones of the existing house (exterior and interior), leaving the remainder untouched beyond new windows and a new HVAC system.

Architects: Marlon Blackwell Architect
Location: Northwest Arkansas
Project Team: Marlon Blackwell, Yume Rudzinski, Tony Patterson, Chris Baribeau, Matthew Griffith
Structural Engineer: Jim Gore
Mechanical Engineers: Tim Geary and Associates
Contractor: JW Enterprises
Interiors: Meredith Boswell, Ante Prima, Oscar Glottman
Photographs: Tim Hursley


© Tim Hursley

The low-slung existing tartan grid structure, with traces of both Kahn and Wright, was instilled with a new sense of hierarchy through the addition of light monitors and suspended lofts to the children’s spaces, a new kitchen, and a great room with a saddle-back roof for living, entertaining, and the display of fine art. Vertically oriented monitors bring much-needed light through steel windows into the once gloomy interiors most damaged by fire. The great room is naturally lit from all sides and fills the center of the house with light and views to the sky and adjacent monitors above. With two children at one end of the house and their father at the other end, the great room is positioned to unite the family in one grand social space. The room cuts across the non-directional grid of the existing structure providing an enriched and contrasting spatial complexity. At the end of the mezzanine a flying wall – a vertical tableau – appears to float in space, the composition of its rusted metal shingles choreographed to the music of Neil Young and the Band.


section

Concrete block piers articulate the corners of each existing space and over time have settled differently, leaving few plumb surfaces to work from. Our tactic was to float cherry and walnut veneer panels over the pier walls and along the ceiling forming a detached interior skin. Flooring of rift-sawn cherry and walnut also act to form an interior liner. Taut and highly crafted, this refined surface acts as an interior liner to the exterior monitors clad in weathering steel shingles. There is a quiet resonance between old and new spaces, enveloped in the warmth of various American hardwoods – they combine for a new material presence that softens their differences.


ground level

Comfortably astride the old house, the angled shell forms exude empathy with a rusted barn nearby; the effects of weather and dripping tree sap provide their rusted surfaces with character – raw and visceral – a foil to the painted shades of beige on the walls below. Out of the ashes, a new structure emerges, a history continues; the old is transformed in the shadow of the new.


axon

Arkansas House / Marlon Blackwell Architect © Tim Hursley Arkansas House / Marlon Blackwell Architect © Tim Hursley Arkansas House / Marlon Blackwell Architect © Tim Hursley Arkansas House / Marlon Blackwell Architect © Tim Hursley Arkansas House / Marlon Blackwell Architect © Tim Hursley Arkansas House / Marlon Blackwell Architect © Tim Hursley Arkansas House / Marlon Blackwell Architect © Tim Hursley Arkansas House / Marlon Blackwell Architect © Tim Hursley Arkansas House / Marlon Blackwell Architect © Tim Hursley Arkansas House / Marlon Blackwell Architect © Tim Hursley Arkansas House / Marlon Blackwell Architect © Tim Hursley Arkansas House / Marlon Blackwell Architect © Tim Hursley Arkansas House / Marlon Blackwell Architect © Tim Hursley Arkansas House / Marlon Blackwell Architect © Tim Hursley Arkansas House / Marlon Blackwell Architect © Tim Hursley section section section section axon axon ground level ground level mezzanine level mezzanine level sections sections

Advertisements
This entry was posted in منظر, معماری. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s