Roll Play – Temporary Pavilion for The Sydney Architecture Festival

Courtesy of CH4 Team

Architecture students from UNSW’s Faculty of Built Environmenthave given Sydney a new take on sustainable construction by building a pavilion made from 2000 recycled cardboard tubes in the heart of the city. More images, information and a video after the break.


Courtesy of CH4 Team

The completely recyclable pavilion was erected in the Customs House forecourt at Circular Quay for the CH4 Competition, part of the Sydney Architecture Festival.
Queenie Tran, a third-year architecture student and one of the team leaders, said the pavilion, constructed of cardboard tubes held in plywood frames, was first assembled at the Tramsheds on UNSW’s Randwick campus before being broken down and transported into the city for a one-day reassembly for the festival.
“The brief we were given by the Government Architect was to create an event space that uses renewable materials,” she said.


Courtesy of CH4 Team

The CH4 Competition, which includes designs from other teams, is a new addition to the Sydney Architecture Festival program this year, introduced to showcase the talents of student architects.
Chris Thorpe, a third-year architecture student and one of the designers of the pavilion, said the structure would have a life beyond the October 31 closing of the exhibition – although the nature of that afterlife was yet to be determined.


Courtesy of CH4 Team

“We don’t know for sure yet but the company that produced the tubes may be able to reuse them as cores for rolls of floor covering, which was their original purpose,” he said.
“It depends on the condition they’re in at the end of the exhibition. They may also be recycled into paper.”
Click here to view the embedded video.
PTS10_014-1589 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1583 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1584 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1585 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1586 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1588 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1593 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1601 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1610 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1618 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1621 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1622 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1626 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1634 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1649 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1655 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1656 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1657 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1666 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1685 Courtesy of CH4 Team PTS10_014-1690 Courtesy of CH4 Team architectureoct2010_01a Courtesy of CH4 Team chpavilion2-copy Courtesy of CH4 Team DSC02593 Courtesy of CH4 Team IMG_7246 Courtesy of CH4 Team IMG_7273 Courtesy of CH4 Team IMG_7279 Courtesy of CH4 Team 0001Hf Courtesy of CH4 Team 0001rx Courtesy of CH4 Team 0001Vq Courtesy of CH4 Team 0001z6 Courtesy of CH4 Team 00019o Courtesy of CH4 Team

Advertisements
This entry was posted in فضاسازی. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s