BGU University Entrance Square & Art Gallery / Chyutin Architects

© Sharon Yeari

Architects: Chyutin Architects
Location: Beer sheba, Israel
Art gallery team: Bracha Chyutin, Michael Chyutin, Ethel Rosenhek, Joseph Perez, Jacques Dahan
Project area: 4,500 sqm
Project year: 2008 – 2009
Photographs: Sharon Yeari


© Sharon Yeari

The Deichmann square and the Negev Gallery constitute a link between Ben-Gurion University campus and the city of Be’er Sheva.
The square serves as an entrance gate to the western side of the campus, surrounded by existing buildings and the future Negev Gallery. The square offers an outdoor space for cultural and social activities for students and for the city population.


© Sharon Yeari

The square is bordered by the elongated structure of the gallery facing both the city and the campus .Towards the city, the gallery’s continuous façade (160 meter in length) unifies the heterogeneous appearance of the existing buildings behind the gallery into a cohesive urban unit. The city façade is accompanied by a sculpture garden creating a green edge to the campus. The two story high monolithic body of exposed emerges from lawny topography of the northern part of the campus and hovers above an entrance courtyard in the southern part, where it appears to be leaping towards the urban space.


© Sharon Yeari

The gallery hosts exhibition spaces, museology faculty, workshops and auditorium contributing to the outdoor activities on Deichmann Square. Since the square was designated to accommodate intensive congregation of youth and students, the preferred solution was to allocate limited areas for vegetation. The design of the square with various elements of exposed connects the surrounding buildings both physically and visually, accentuating their common features.


© Sharon Yeari

The square appears as a carpet of integrated strips of paving, vegetation and lighting with benches and trees scattered randomly. The strips of vegetation consist of lawn, Equisetopsida and seasonal plants.
The first phase to be realized was the Deichmann square to be followed by the Negev Gallery.
BGU University Entrance Square & Art Gallery / Chyutin Architects © Sharon Yeari BGU University Entrance Square & Art Gallery / Chyutin Architects © Sharon Yeari BGU University Entrance Square & Art Gallery / Chyutin Architects © Sharon Yeari BGU University Entrance Square & Art Gallery / Chyutin Architects © Sharon Yeari BGU University Entrance Square & Art Gallery / Chyutin Architects © Sharon Yeari BGU University Entrance Square & Art Gallery / Chyutin Architects © Sharon Yeari BGU University Entrance Square & Art Gallery / Chyutin Architects © Sharon Yeari BGU University Entrance Square & Art Gallery / Chyutin Architects © Sharon Yeari BGU University Entrance Square & Art Gallery / Chyutin Architects © Sharon Yeari BGU University Entrance Square & Art Gallery / Chyutin Architects © Sharon Yeari BGU University Entrance Square & Art Gallery / Chyutin Architects © Sharon Yeari BGU University Entrance Square & Art Gallery / Chyutin Architects © Sharon Yeari ground level plan ground level plan upper level plan upper level plan city elevation city elevation elevation elevation long section long section

Advertisements
This entry was posted in منظر. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s